תכשיטים הם כבר מזמן לא רק סמל סטטוס או אמצעי לקישוט הגוף בלבד. למעשה, כיום תכשיטים נחשבים להצהרה אופנתית של ממש, ומשולבים במלתחה תוך התחשבות במגוון של אלמנטים שונים, כאשר אחד מהם הוא הטרנדים בעולם האופנה בכלל ובעולם התכשיטים בפרט. אז מהם הטרנדים החמים ביותר בעולם התכשיטים בשנת 2022? לפניכם המדריך השלם.
אובר-סייז
נראה כי טרנד האובר-סייז ששלט בעולם הבגדים בשנים האחרונות, אינו פוסח גם על עולם התכשיטים. שרשראות גדולות, צמידים גדולים ואף אבני חן גדולות מהרגיל, ללא ספק תופסים מקום של כבוד בעולם האופנה בשנת 2022. את תכשיטי האובר-סייז מומלץ לשלב עם בגדים ותכשיטים "שקטים" יותר, במטרה למשוך את הפוקוס לאלמנט אחד משמעותי ולא למספר אלמנטים שונים, על מנת להימנע מאי-סדר במראה הכללי.
חיתוכים אובלים
על אף שבעבר חיתוך היהלומים הפופולארי היה החיתוך העגול, נראה כי שנת 2022 היא שנתם של החיתוכים האובלים. בסוף שנת 2021 חל גידול של כמעט 20% ברכישת טבעות שמתהדרות ביהלומים אובלים, עניין אשר מרמז על העדפה חזקה יותר לחיתוכים אלה גם בשנת 2022.
כל המוסיף – משבח
כולנו מכירים את הכלל "כל המוסיף – גורע", שמקורו למעשה בתלמוד, אך כשמדובר בשנת 2022 ובעולם התכשיטים – נראה כי כל המוסיף דווקא משבח. מספר שרשראות ותליונים יחד, מספר צמידים ואף טבעות רבות הפרוסות על מספר מאצבעות הידיים או מספר טבעות על אצבע אחת – כולם טרנדים חזקים ביותר בשנת 2022. על מנת להימנע ממראה מבולגן ולשמור על קו נקי ואחיד, מומלץ לשלב מספר תכשיטים בסגנון זהה, או כאלה שמתהדרים באותו קו עיצובי. כמו כן, רצוי להקפיד על צבעוניות אחידה ככל הניתן של התכשיטים.
למה אחת כשאפשר שלוש?
ואם כבר דיברנו על "כל המוסיף משבח", טרנד נוסף לשנת 2022 הוא טבעות המכילות שלוש אבנים, ולא רק אבן אחת. את הטרנד אימצה לא אחרת מפריס הילטון, שטבעת האירוסין שלה, המכילה יהלום אחד מרכזי במשקל של 20 קראט ושני יהלומי טרפז נוספים בצדדיו, גרפה לא מעט מחמאות. היתרון המרכזי בטרנד שלושת האבנים, הוא שניתן לשלב מספר חיתוכים או גדלים של יהלומים בטבעת אחת, עניין אשר הופך אותה ליותר ייחודית ופרסונלית ופחות גנרית.
מוסריות: האלמנט שלעולם לא ייצא מהאופנה
בשנים האחרונות, המודעות לסביבה ולתנאי ההעסקה של עובדים ברחבי העולם הולכת וגוברת. כיום, רוב העולם מתמקד בקיימות, מעבר לתזונה צמחונית או טבעונית, הימנעות משימוש בפלסטיק ובאופן כללי – אורח חיים שמתמקד בניסיון להימנע מנזק לסביבה שלנו, על כל האלמנטים השונים שבה. הטרנד הזה, שגלש לאט ובהתמדה לעולם האופנה וגרם למעצבים רבים לוותר על שימוש בפרווה, למשל, עושה כעת צעדים גם לכיוון עולם התכשיטים – בדגש על יהלומים.
כיום, יותר ויותר אנשים מבינים כי תהליך הפקת היהלומים כרוך בלא מעט פגיעה בסביבה, כמו גם פגיעה בבני אדם שבאה לידי ביטוי בתנאי עבדות קשים ואף מוות. הפתרון לכך נעוץ בטכנולוגיה חדשנית, המאפשרת לייצר יהלומים אמיתיים לחלוטין בתנאי מעבדה, ללא כל פגיעה באדם או בסביבה. למעשה, רבע מהיהלומים שנמכרו בשנת 2021 הם יהלומי מעבדה – מגמה שצפויה להמשיך ולהתרחב בשנת 2022 ובשנים שיבואו לאחריה.
מדובר בטרנד שלא רק מיטיב עם הסביבה ועם אנשים רבים ברחבי העולם, אלא גם שצפוי לחסוך לצרכנים לא מעט כסף – שכן עלותם של יהלומי המעבדה נמוכה יותר מעלותם של יהלומי הכרייה, בעיקר בשל העובדה שתהליך הייצור שלהם אורך מספר שבועות בודדים בלבד.